Mike

‘Ooit begon ik in de bank- en verzekeringswereld. Na mijn mbo-opleiding Bank en Verzekeringen ben ik aan het werk gegaan bij de ING. Ik had het daar naar mijn zin en wilde een deeltijdopleiding Financial Service Management volgen. Maar die opleiding startte niet vanwege te weinig aanmeldingen. Dit gaf me de kans om na te denken: wat vind ik écht leuk? Ik ben voltijd Maatschappelijk Werk en Dienstverlening gaan doen en stopte bij de ING.

Op basis van gevoel koos ik voor een stage bij Spirit. Met jongeren werken die met de politie in aanraking zijn gekomen, sprak mij aan. Het was een leuke stage in een 16+ team. In drie maanden tijd geef je ze een duwtje in de rug zodat ze weer het rechte pad op kunnen. Het is mooi werk. Wat speelt er, wat maakt dat jongeren zich gedragen zoals ze doen? En hoe help je hen verder? Soms kan een klein succesje al veel betekenen. Net dat ene diploma halen bijvoorbeeld. Mijn basishouding is: niet oordelen want iedereen verdient een tweede kans.

Het mooie van Spirit is dat je zelf ook volop kansen krijgt. Mijn orthopedagoog moedigde mij aan om door te leren dus ik vroeg een studie aan bij de directie. Nu studeer ik pedagogische wetenschappen, naast mijn werk. Inmiddels ben ik doorgegroeid tot Jeugdhulpspecialist en projectleider WMO. Spirit biedt je de kans om het werk te doen terwijl je jezelf doorontwikkelt. Het is win-win. Je doet wat goed is voor je cliënten, en je groeit zelf ook door.’

‘Van mijn overstap naar Jeugdbescherming heb ik nog geen dag spijt.’

Merel (25), Gezinsmanager

Lees verder

‘Je wordt hier voortdurend gestimuleerd om jezelf te ontwikkelen.’

Sandra (47), Teamleider

Lees verder

‘Eerst was ik rechercheur, nu begeleid ik jongeren met een licht verstandelijke beperking.’

Arjan (30), Begeleider

Lees verder

‘Ik werkte al in de jeugdhulp, maar het onderwijs bleef trekken.’

Manoe (39), Ambulant hulpverlener

Lees verder