Home (test)

Werken in de jeugdhulp Amsterdam

Kinderen zijn er in alle soorten en maten. De puber die jij met zachte hand naar het juiste spoor leidt. Het kind van de rekening, met ouders die naar jou kijken voor advies. Het meisje met de beperking dat je kunt helpen naar zelfstandigheid. Al deze kinderen zijn even kansrijk. Net als jouw carrière bij jeugdhulp Amsterdam. Met volop mogelijkheden om te groeien, je te specialiseren of van werkveld te wisselen. Ben jij klaar om jouw kansen te pakken?

Vacatures

Werkstudenten ondersteunend aan Sociotherapeuten
Ben je of ken je een student die sterk in zijn schoenen staat? Levvel heeft extra handen nodig in de
Lees meer.
Verpleegkundige Jeugdzorg
Levvel is op zoek naar verpleegkundigen met een hbo diploma en ervaring in de (jeugd)GGZ.
Lees meer.
Persoonlijk Begeleider – Moeder & Kind Observatietrainingshuis
Cordaan Jeugd is per direct voor 32 uur per week op zoek naar een persoonlijk begeleider voor het Observatie- en Trainingshuis in
Lees meer.
Dyslexiebehandelaar
Het ABC is een bruisend Amsterdams expertisecentrum voor het onderwijs. Wij zijn op zoek naar een Dyslexiebehandelaar voor 20-24 uur
Lees meer.
Gezinsmanager Jeugdbescherming
Als gezinsmanager bij Jeugdbescherming is je belangrijkste doel: Ieder kind veilig! Je bent regievoerder over gezinnen waarin onveiligheid speelt…
Lees meer.

Waar ligt jouw interesse?

Dit is zorg voor jeugd die door een psychische aandoening slecht functioneert in het dagelijks leven, en extra ondersteuning nodig heeft om zijn plek in de samenleving te vinden.

Hier krijgen kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking zorg en ondersteuning om zo goed mogelijk zelfstandig te leven.

Als opgroeien of opvoeden even niet goed gaat, kunnen kinderen en jongeren (en hun ouders) hier jeugd- en opvoedhulp krijgen. Denk aan hulp in het gezin. Of aan hulp tijdelijk buiten het gezin, bijvoorbeeld in een pleeggezin of woonvoorziening. Maar ook crisis- en maatschappelijke opvang.

Kinderen met leer- en gedragsproblemen en met problemen thuis, of die langdurig ziek zijn, kunnen hier begeleiding en ondersteuning krijgen van jeugdhulpmedewerkers. Ook wordt er JGGZ-hulp geboden op scholen.

Als ouders hun kinderen niet veilig kunnen of willen laten opgroeien, kan jeugdbescherming nodig zijn. De kinderrechter besluit dan dat kinderen of jongeren onder toezicht of voogdij geplaatst moeten worden. Of een jongere die met de politie in aanraking is geweest en een proces-verbaal heeft gekregen, kan begeleiding opgelegd krijgen. Deze vorm van jeugdzorg heet jeugdreclassering.

Waar sta jij nu?

In de jeugdhulp zijn er op elk moment van jouw carrière kansen. Of je nu net klaar bent van school, al veel ervaring hebt, of als je vanuit een andere sector wilt instromen. Ontdek meteen wat jouw kansen zijn!

Eindeloze carrièrekansen in de jeugdhulp

Met jouw diploma en/of ervaring kun je tientallen beroepen uitoefenen in de jeugdhulp, op verschillende werkgebieden. Van ambulant hulpverlener tot senior sociotherapeut, van pleegzorg tot jeugdbescherming, en nog veel meer. Ontdek jouw kansen bij zeven werkgevers in de regio Amsterdam. Klik op een functie en neem direct contact op met één van de werkgevers.

Bekijk jouw kansen in de jeugdhulp Amsterdam