Trajectbegeleider

Trajectbegeleider

Ben je creatief, heb je voldoende inlevingsvermogen en mensenkennis? Weet je daarnaast kinderen en jongeren te stimuleren en te motiveren? Dan is trajectbegeleider misschien iets voor jou. Als trajectbegeleider help je jongeren terug te keren in de maatschappij. Je doet dit bijvoorbeeld door hen vrijwilligerswerk of een leuke dagbesteding te laten doen of een beroep te laten uitoefenen.

Dit ga je doen

Als trajectbegeleider voer je de regie over het behandeltraject van gemiddeld 8 maanden van een jeugdige startend in jeugdzorgplus. Bij aanvang van opname stel  je met de gedragsdeskundige van de groep, met ouders, de jeugdige en plaatsende instantie een traject op. Dit geeft weer in welke stappen (locaties / vormen van hulp), welke doelen in welk tempo behaald willen worden. Jij begeleidt dit traject; je bent ‘de spin in het web’. Je voert relatiebeheer met ketenpartners en coördineert en faciliteert vervolgstappen. Je bewaakt voortgang en signaleert stagnatie. Je betrekt het cliëntsysteem, waarbij meestal sprake is van multi-probleemgezinnen.

Dit ben jij
Je hebt een afgeronde HBO diploma MWD, WPH of vergelijkbaar en hebt gedegen kennis van de voorkomende probleemgebieden van onze jongeren. Daarnaast heb je kennis van sociale wet- en regelgeving en ervaring met trajectbegeleiding van jongeren. Je legt makkelijk en snel contact, bent ‘open minded’ en weet aan te sluiten bij de belevingswereld van betrokkenen om van daaruit te motiveren en te sturen. Dit doe je met de nodige dosis energie en vasthoudendheid. Tot slot heb je voldoende netwerkvaardigheden weet je die efficiënt en doeltreffend in te zetten.

Dit zijn jouw kansen
In deze functie werk je bij een organisatie voor jeugd-en opvoedhulp zoals Spirit (Levvel). Dit is een organisatie die jou volop mogelijkheden bieden om je te ontwikkelen. Zowel wat betreft (interne) opleidingsmogelijkheden als werkvelden. Je kunt hier wisselen van residentieel werk naar ambulant werk en ook binnen deze vormen van werken kun je wisselen van doelgroep of je specialiseren. Je mag projecten opzetten en leiden, en met het opleidingsbudget is er veel mogelijk.

Levvel (de Bascule en Spirit)
Denise Duppen Schuitemaker
06-18190080
d.duppen@levvel.nl

Bekijk de vacatures