Systeemtherapeut

Systeemtherapeut

Is het voor jou een uitdaging om kinderen en jongeren met psychiatrische problematiek verder te helpen? Maak jij als systeemtherapeut daarbij creatief gebruik van hun netwerk? Als systeemtherapeut biedt je vanuit verschillende systeemtherapieën in verschillende samenstellingen hulp aan kinderen, jongeren en hun ouders. 

Dit ga je doen

Als systeemtherapeut ben je betrokken bij het hele proces van intake, consultatie, behandeling en advies. Je biedt systeemtherapie in diverse systeemsamenstellingen, waarbij je in gesprek bent met ouders, jonge kinderen, jongeren en jongvolwassenen en andere systeemleden. Zoals aangegeven, je praat met cliënten en niet over cliënten. Je bepaalt samen welke therapievorm het beste werkt voor het systeem.

Dit ben jij

Je hebt een hbo-diploma systeemtherapeut en je bent NVRG erkend. Gezien de diversiteit aan problematiek van de kinderen, jongeren en jongvolwassenen en hun ouders heb je ervaring in vrijwillige en/of gedwongen begeleiding en ambulante jeugdhulp. Daarnaast ben je energiek, open, flexibel en stelt de veiligheid van het kind centraal. Ook vraagt deze functie om empathisch vermogen, goed kunnen luisteren en je kan zowel zelfstandig als in teamverband werken.

Dit zijn jouw kansen

Bij de Opvoedpoli leveren we vanuit een brede blik altijd maatwerk. Wij geloven niet in het aanbod centraal zetten. Wij geloven in en streven naar het centraal zetten van de vraag van jongeren en ouders. Samen zoeken we naar oplossingen, waarbij het gezin de regie heeft. Concreet betekent dit dat we voor de echte resultaten gaan: duurzame verbetering van de kwaliteit van het leven van jongeren en hun ouders. Bij de behandeling komen alle leefdomeinen zoals gezin, familie, school en werk aan bod.

De Opvoedpoli (IHUB)

088-996 29 89

Bekijk de vacatures