Sociotherapeut

Sociotherapeut

Heb jij oog voor dat ene kind in de groep dat iets meer aandacht nodig heeft om tot bloei te komen? Zorg jij ervoor dat de groep als geheel zich veilig en verzorgd weet? En heb jij daarnaast het talent ook de ouders mee te nemen in de behandeling van hun kind? Word dan sociotherapeut bij een organisatie die het beste voor heeft met jouw carrière.

Dit ga je doen
Als sociotherapeut zorg je voor een methodisch behandelgericht leefklimaat voor de in de groep opgenomen kinderen of jongeren. Je bent verantwoordelijk voor de organisatie en soms hoort hier ook verzorging bij. Daarnaast zorg je voor individuele programma’s voor kinderen en jongeren, voert behandelplannen uit, die je ook evalueert en waar nodig bijstelt. Verder geef je (onderdelen van) trainingen en begeleid je exposure met de kinderen/jongeren (en ouders). Ook ben je mentor voor enkele kinderen/jongeren. Je onderhoudt contacten met ouders/verzorgers. Dit alles in een fijn team met sociotherapeuten onder leiding van een teamleider en regiebehandelaar.

Dit ben jij
Je hebt een relevante hbo-opleiding, bijvoorbeeld SPH/HBO-V/Pedagogiek en affiniteit met jeugdpsychiatrie. Je kunt methodisch en zelfstandig werken. Daarnaast heb je aantoonbare kennis van behandeling van diverse stoornissen en liefst ook ervaring met NVR en het werken vanuit de cognitieve gedragstherapie. Samenwerken zit in je DNA en ook feedback geven en ontvangen is aan jou besteed. Je combineert humor en inlevingsvermogen, bent stressbestendig en hebt ervaring met culturele verschillen. Tot slot verwachten we van je dat je flexibel (ook op andere afdelingen) inzetbaar bent.

Dit zijn jouw kansen
Wil jij doorgroeien in de jeugdhulp? Het opleidingsbeleid is één van de pijlers van de Bascule. Het werkveld is voortdurend in ontwikkeling, daarom is het essentieel dat medewerkers volledig op de hoogte zijn en blijven. Er worden veel interne trainingen georganiseerd. Daarnaast kun je als medewerkers via de afdeling waar je werkt, deelnemen aan relevante opleidingen.

Levvel (de Bascule en Spirit)
Denise Duppen Schuitemaker

06 18 190 080
d.duppen@levvel.nl

Bekijk de vacatures