Senior sociotherapeut

Senior sociotherapeut

Alle kinderen hebben zorg, veiligheid en duidelijkheid nodig. Maar voor de kinderen waar je als senior sociotherapeut mee werkt, is het van levensbelang. Je observeert, traint en begeleidt kinderen met psychische problemen en zorgt ervoor dat ieder kind zich kan ontwikkelen. Natuurlijk werk je hierbij samen met collega’s, andere hulpverleners, school en ouders. En bij de Bascule wordt er ook voor jouw ontwikkeling gezorgd.

Dit ga je doen
Als senior sociotherapeut zorg je dat de groep dag in dag uit een stimulerende, veilige plek is voor kinderen met psychische problemen. Je geeft psychiatrisch hoog-complexe (en in voorkomende gevallen verpleegkundige) zorg aan de kinderen en creëert een actieve leeromgeving.

Niet alleen de kinderen kunnen op jouw observaties rekenen, ook pedagogisch medewerkers en sociotherapeuten stuur jij aan. Je geeft zelfstandig trainingen (in groepen en individueel) en hebt een coördinerende en ondersteunende rol in de afstemming tussen verschillende disciplines. Ook hou je in de gaten of de gang van zaken aansluit bij de waarden van de organisatie.

Dit ben jij
Je hebt een afgeronde relevante hbo en/of wo-opleiding als verpleegkundige of groepswerker en bent geregistreerd als jeugdzorgwerker bij SKJeugd. Je hebt ruime ervaring in het werken met kinderen met acute ernstige psychiatrische stoornissen en met de methodiek Non-violent Resistance. Daarnaast heb je didactische vaardigheden en ervaring in het geven van groeps- en individuele training. Je werkt zeer zelfstandig en rapporteren is je tweede natuur. Je praat net zo makkelijk met kinderen als met specialisten of ouders, kan stress goed aan en hebt ervaring met culturele verschillen. Tot slot verwachten we van je dat je flexibel bent in je werkuren.

Dit zijn jouw kansen
Wil jij doorgroeien in de jeugdhulp? Het opleidingsbeleid is één van de pijlers van de Bascule. Het werkveld is voortdurend in ontwikkeling, daarom is het essentieel dat medewerkers volledig op de hoogte zijn en blijven. Er worden veel interne trainingen georganiseerd. Daarnaast kun je als medewerkers via de afdeling waar je werkt, deelnemen aan relevante opleidingen.

Levvel (de Bascule en Spirit)
Denise Duppen Schuitemaker
06 18 190 080
d.duppen@levvel.nl

Bekijk de vacatures