Pedagogisch medewerker

Pedagogisch medewerker

Elk kind verdient een liefdevol thuis. Maar vaak is dat niet mogelijk. Om wat voor reden dan ook, komen kinderen en hun ouders in de knel bij het opgroeien. Als pedagogisch medewerker zorg jij voor structuur en veiligheid in een gezinsvervangende omgeving. Bij een organisatie die net zoveel oog heeft voor jouw wensen, als jij voor die van de kinderen.

Dit ga je doen
Als pedagogisch medewerker zorg je voor duidelijkheid en structuur in de dagelijkse gang van zaken op een (dag)klinische afdeling. Voor de kinderen en/of gezinnen ben je een belangrijke schakel in hun dagelijks leven. Je bouwt een goede relatie met hen op, houdt afspraken in de gaten (denk aan eten, kleding, gezondheid). Je stelt groepsregels op, legt ze uit en hanteert ze. Je observeert groepsprocessen en stuurt ze zo nodig bij. Ook help je mee met de verzorging en voeding van de kinderen en zorg je voor zowel hun fysieke als psychische veiligheid. Bij een crisis of incident grijp je in, maar je zorgt er vooral voor dat je ze van tevoren ziet aankomen.

Bij de Bascule gaat het om een startersfunctie, bij Spirit gaat het om een zwaardere functie. Hier zul je bijvoorbeeld ook werkplannen voor behandelplannen ontwikkelen en opstellen en denk je mee over het beleid van de organisatie.

Dit ben jij
Je hebt minimaal een relevante diploma mbo-4 (de Bascule) of een hbo-diploma (SPH, Pedagogiek of MWD) en een SKJ registratie als jeugd- en gezinsprofessional (Spirit). Ook heb je kennis van en ervaring met het werken met jongeren met gedragsproblematiek. Je bent flexibel, bent niet snel onder de indruk in stresssituaties en hebt het talent om kinderen en collega’s te stimuleren en inspireren.

Dit zijn jouw kansen
Wil jij doorgroeien in de jeugdhulp? Het opleidingsbeleid is een van de pijlers van de Bascule. Het werkveld is voortdurend in ontwikkeling, daarom is het essentieel dat medewerkers volledig op de hoogte zijn en blijven. Er worden veel interne trainingen georganiseerd. Daarnaast kun je als medewerkers via de afdeling waar je werkt, deelnemen aan relevante opleidingen.

Ook bij Spirit krijg je alle ruimte. Binnen Spirit zorgen zelfsturende teams en collega’s voor verbindingen om jongeren en gezinnen verder te helpen. Het werk is daardoor divers, met om je heen veerkrachtige professionals met hart voor jongeren en gezinnen. Spirit staat voor innovatief, ondernemerschap, zelfsturing, betrokkenheid, vertrouwen en samenwerken. Binnen de organisatie zijn er veel mogelijkheden om je in de breedte te ontwikkelen. Je kunt van residentieel werk naar ambulant werk switchen en wisselen van doelgroep of je specialiseren. Je mag onder meer projecten opzetten en leiden, en met het opleidingsbudget is er veel mogelijk.

Levvel (de Bascule en Spirit)
Denise Duppen Schuitemaker
06 18 190080
d.duppen@levvel.nl

Bekijk de vacatures

Cordaan-Jeugd
Nicky van Veenhuizen
06 11 865 088
nvanveenhuizen@cordaan.nl

Bekijk de vacatures