Onderwijsadviseur

Onderwijsadviseur

Als onderwijsadviseurs werk je mee op scholen aan kwaliteitsverbetering in het onderwijs, zodat alle kinderen de beste kansen krijgen. En dat verdient ieder kind!

Scholen vragen onderwijsadviseurs graag om hun teams, intern begeleiders, leerkrachten én leerlingen te ondersteunen. Maar ook ouders roepen onze hulp in voor dyslexie onderzoeken en -trajecten en vragen rondom gedrag. Ze komen vooral veel op de basisscholen, maar we krijgen ook steeds meer vragen vanuit het voortgezet onderwijs en het beroepsonderwijs. Er zijn onderwijsadviseurs op verschillende gebieden: Taal en Rekenen, Gedrag en Schoolklimaat, Dyslexie- en Dyscalculie, Leerlingbegeleiding en Hoogbegaafdheid, Jonge Kind en Wetenschap en Techniek

 

Dit ga je doen

Je scholen zijn je klanten en je fietst de hele dag van school naar school. Je werkt handelings-en oplossingsgericht. Bij de leerling-diagnostiek kijk je altijd wat deze leerling in deze klas met deze leerkracht nodig heeft om alle leerpotentieel optimaal te benutten en de leerling verder te helpen in zijn/haar ontwikkeling. Daarbij geef je ook de leerkracht passende handelingsadviezen.

Maar je ondersteunt een school ook in verbetertrajecten. Je kunt op maat leerkrachten en schoolteams coachen en trainen op het gebied van bijvoorbeeld goed reken- of taalonderwijs aan de leerlingen of op gedragsthema’s als passend onderwijs, pedagogisch klimaat en groepsdynamica. Of misschien ligt jouw expertise wel meer op dyslexiebehandeling, hoogbegaafdheid, wetenschap & techniek in het onderwijs of het jonge kind? Kortom, je helpt de school, de leerkrachten en de kinderen in een klas verder met jouw kennis en inzicht en jouw coachende manier van adviseren, zodat alle kinderen de beste kansen krijgen.

Dit ben jij

Je bent een academisch of HBO+ geschoolde (kinder- en jeugd) psycholoog of orthopedagoog. Maar ook als je bijvoorbeeld onderwijskunde hebt gestudeerd of een taal- of rekendeskundige bent of je expertise hebt opgebouwd vanuit werken binnen het onderwijs, dan kan je bij ons als onderwijsadviseur aan de slag. Het helpt mee als je onderwijservaring hebt (veel van onze onderwijsadviseurs zijn eerst zelf leerkracht geweest), en voor het stukje individuele leerlingbegeleiding is het belangrijk dat je een diagnostiek aantekening hebt. Wil je dyslexiebehandelingen doen dan is het fijn als je al bekend bent met een dyslexie behandelmethode (bij voorkeur Skribbel, maar ervaring met de Eduniek of ONL methode is ook prima).

Dit zijn jouw kansen

Wil je doorgroeien als onderwijsadviseur? Dat kan. Onze junioren zitten in leernetwerken met elkaar en krijgen extra begeleiding om zich het onderwijsadvies-vak eigen te maken. Vaak beginnen starters als onderwijsadviseur bij Het ABC in het Kernprocedure-team waarbij je veel ervaring opdoet met diagnostiek. Naar mate je ervaring toeneemt groei je door naar medior of senior onderwijsadviseur of word je projectleider, vakgebiedtrekker, hoofdbehandelaar, relatiemanager of teamleider.

Bij Het ABC krijg je alle ruimte. Ruimte om door te leren en je door te ontwikkelen, maar ook ruimte om zelf je kansen te vergroten, je eigen werk te acquireren en binnen je team samen te bepalen wat de koers en resultaten zullen zijn. Samen met je team werk je in zelfstandigheid en heb je je eigen klanten (scholen). Je hebt veel vrijheid om je werktijden naar eigen planning in te delen. Dat komt doordat je werkt met een normjaartaak.

En wat maakt werken bij Het ABC zo leuk?  Vooral dat je voelt dat je toevoegt en bijdraagt aan de kwaliteit van ons onderwijs. Dat je altijd het beste haalt uit wat er in de kinderen zit. Dat hun talenten optimaal benut worden en ze de beste kansen krijgen. Daar doen we het voor! En ook omdat we het leuk hebben met elkaar: We helpen en inspireren elkaar, ontwikkelen samen lesstof, workshops en trainingen en we krijgen veel vrijheid en autonomie. En vergeet onze gezellige zomer-en winteracademie ’s niet.

Het ABC
Carla Groen
06-31631665

cgroen@hetabc.nl

 

Bekijk de vacatures