Logopedist

Logopedist

Als ergotherapeut ben je een paramedisch specialist. Je begeleidt en behandelt kinderen en jongeren die door lichamelijke of geestelijke beperkingen niet meer kunnen wonen, werken en leven zoals zij dat graag willen. Jouw handelingen zijn niet gericht op de ziekte, maar op het bedenken van oplossingen voor praktische problemen.

Dit ga je doen
Als ergotherapeut help je kinderen en jongeren om hun dagelijkse activiteiten te (blijven) ondernemen. Zij kunnen bijvoorbeeld moeilijk lopen, kunnen een arm niet goed gebruiken of hebben problemen met schrijven. Maar ze kunnen ook last hebben van vermoeidheid, geheugenproblemen of stemmingswisselingen.
Als ergotherapeut onderzoek je welke activiteiten kinderen en jongeren belangrijk vinden in hun dagelijkse leven. Misschien wil iemand zich graag zelfstandig kunnen wassen en aankleden, aan het werk blijven, een studie oppakken of kunnen fietsen. Je observeert hen om vast te stellen wat de beperkingen en mogelijkheden zijn. Om een goede inventarisatie te maken overleg je met artsen, fysiotherapeuten, mantelzorgers of leerkrachten.

Dit ben jij
Je bent gediplomeerd ergotherapeut met affiniteit met de doelgroep kinderen en jongeren. Daarnaast ben je iemand die in een multidisciplinair team wilt bouwen aan kwaliteit en innovatie. Je bent zelfstandig en vindt het leuk om kinderen en jongeren in hun eigen omgeving te behandelen. Je bent ondernemend, zoekt actief verbinding met andere behandelaren / disciplines en draagt graag je kennis over. Je bout in je eigen gebied een mooi netwerk op met verwijzer, behandelaren, wijkteams en andere sociale wijkondersteuners.

Dit zijn jouw kansen
Als ergotherapeut ben je o.a. werkzaam in organisaties binnen jeugd-ggz (zoals de Opvoedpoli) en jeugd verstandelijk beperkt (zoals Cordaan).

Bij Cordaan ontwikkel je je volgens je eigen groeipad. Cordaan groeit met je mee. We bieden je opleidingen aan de Cordaan Academie, loopbaancoaching en een stimuleringsprijs voor een eigen initiatief. Je kunt alle kanten op. Het is aan jou… & Cordaan.

Bij de Opvoedpoli leveren we vanuit een brede blik altijd maatwerk. Wij geloven niet in het aanbod centraal zetten. Wij geloven in en streven naar het centraal zetten van de vraag van jongeren en ouders. Samen zoeken we naar oplossingen, waarbij het gezin de regie heeft. Daarnaast is de Opvoedpoli (samen met Altra) partner van IHUB met hierin een eigen ontwikkelplein waarin expertise wordt gebundeld, kennis wordt gedeeld en tal aan mogelijkheden zijn gecreëerd om door te groeien.

Cordaan-Jeugd
Nicky van Veenhuizen
06 11 865 088
nvanveenhuizen@cordaan.nl

Bekijk de vacatures