Gezinsmanager

Gezinsmanager

Ieder kind veilig. Als gezinsmanager is dat je belangrijkste doel. Bij het ene gezin voer je een (reclasserings)maatregel uit en bij het andere houd je toezicht op de veiligheid van de kinderen zonder dat Justitie betrokken is. Je begeleidt zowel gezinnen met jonge kinderen, als met pubers. En jouw carrière bij Jeugdbescherming Regio Amsterdam kan net zo verrassend uitpakken.

Dit ga je doen
Als een gezin bij Jeugdbescherming Regio Amsterdam wordt aangemeld, ga je direct op huisbezoek om veiligheidsafspraken te maken. Vervolgens stel je met de ouders én de kinderen het gezinsplan op. Je verleent zelf niet de hulp, maar regisseert de hulpverlening. Daarin zoek je de samenwerking met het professionele netwerk; hulpverlenende instanties, wijkagenten en scholen, maar ook met het sociale netwerk van het gezin. Als gezinsmanager werk je methodiektrouw. Naast het afleggen van huisbezoeken, het organiseren van overleggen en het bijwonen van zittingen, is rapporteren een belangrijk onderdeel van het werk.

Dit ben jij
Als gezinsmanager heb je een respectvolle houding waarbij je steeds de samenwerking met het gezin zoekt. Je stemt je communicatie af op de ouders, maar weet ook hoe je gesprekken met kinderen voert. Je laat je niet weerhouden door weerstand en gaat door waar anderen stoppen. Je bent flexibel en kunt omgaan met spoedsituaties waarin snel geschakeld moet worden. Ervaring op het gebied van jeugdbescherming en jeugdreclassering is geen must, maar zeker wenselijk. Ben jij integer, besluitvaardig en volhoudend? Sta je open voor feedback en reflectie? Dan past deze baan goed bij jou.

Dit zijn jouw kansen
Je doet dit werk nooit alleen. Er staat een deskundig team achter je dat bestaat uit een teammanager, een gedragsdeskundige, een senior gezinsmanager en gezinsmanagers. In het eerste jaar word je door de senior gezinsmanager begeleid. Jeugdbescherming Regio Amsterdam biedt een warme en informele sfeer, de mogelijkheid tot flexwerken en een intensief inwerkprogramma met diverse trainingen. Je krijgt ruimte voor eigen inbreng, talentontwikkeling en deskundigheidsbevordering. Heb je niet de juiste opleiding maar heb je wel werkervaring die aansluit bij de functie en is de functie op je lijf geschreven? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken?

Jeugdbescherming Regio Amsterdam
Samira Bashir
06 83 227 263
werkenbij@jeugdbescherming.nl

Bekijk de vacatures