(Coördinerend) gezinsbegeleider
Opvoeden is moeilijk genoeg als je zelf gezond bent en geen problemen hebt. Maar als je een (verstandelijke) beperking hebt, is intensieve begeleiding cruciaal. Als (coördinerend) gezinsbegeleider zorg jij dat kinderen van deze ouders veilig kunnen opgroeien. En tegelijkertijd krijg jij de kans om je als professional te ontwikkelen binnen jouw vakgebied.
Dit ga je doen:
Als (coördinerend) gezinsbegeleider ondersteun je ouders (met een licht verstandelijke beperking) bij de opvoeding. Daarbij geef je hen oprechte aandacht en zet je alles in voor de beste opgroeimogelijkheden. Je onderzoekt wat zij nodig hebben en vertaalt dit naar afspraken en activiteiten op het gebied psychosociale begeleiding en ondersteuning, lichamelijke verzorging, ADL-activiteiten en activering en ontspanning. De ene keer is dit meer gericht op zelfstandigheid en sociale redzaamheid, de andere keer meer op activering en ontspanning, praktische hulp bij regelzaken en het op orde houden van een zelfstandig huishouden. Er is aandacht voor de ouder en hun in tijdens speelmomenten en je leert de ouder wat er hoort bij de verzorging
Je analyseert team rapportages, schrijft en bewaakt het ondersteuningsplan, en stelt dit indien nodig bij. Jij bent aanspreekpunt voor de cliënt en/of belangenbehartiger en evalueert minstens één keer per jaar het plan. Hiervoor organiseer je multidisciplinaire overleggen. Je houdt goed in de gaten hoe de cliënt zich ontwikkelt en je werkt samen met de instanties waar ouder en kind mee te maken krijgen. Daarnaast heb je de mogelijkheid jouw expertise of passie op een aangrenzend gebied in te zetten: dit kan zijn van BHV, tot videotraining, of een ander aandachtsgebied.
Hier ga je werken
Philadelphia heeft in Amsterdam drie Ouder en Kind locaties, in Geuzenveld, Zuid- Oost en op IJburg is plaats voor ouders met een licht verstandelijke beperking en hun kind(eren). De intensieve begeleiding van deze cliënten is gericht op het zo zelfstandig mogelijk wonen en ondersteuning in de opvoeding van de kind(eren). In deze gezinnen is meestal sprake van zeer complexe problematiek. Wonen en werken in een stedelijk gebied is voor deze cliënten niet eenvoudig. Zij zijn gebaat bij optimale ondersteuning.
Dit ben jij
Je bent stabiel, proactief, flexibel en initiatiefrijk voor zowel de cliënt als je team. En beschik jij naast een hbo-opleiding in zorg en welzijn en SKJ registratie, over een expertise die je wilt inzetten en verder wilt ontwikkelingen? Dan heb je bij ons en streepje voor!
Dit zijn jouw kansen
Bij Philadelphia blijf je leren en ontwikkelen. Het leerhuis van Philadelphia biedt leeractiviteiten aan die zowel gericht zijn op zorginhoudelijke als persoonlijke ontwikkeling. Maar ook in de zorg- en dienstverlening wordt gewerkt met innovaties en heerst een regelarme bedrijfscultuur. Zo kunnen we toonaangevend zijn en blijven bij alles wat we doen en kun jij je als professional ontwikkelen in jouw vakgebied. Philadelphia biedt allerlei trainingen om bij te blijven en fris te blijven in je vak. Plus faciliteiten om gezond en fit te blijven. Van mindfulness tot coaching, nét wat je nodig hebt. Want dit werk vraagt veel van je. En dat kun je alleen maar goed doen, als je zelf ook lekker in je vel zit.
Bij ’t Kabouterhuis werk je in een professionele omgeving waarbij eigen inbreng en ontwikkeling belangrijk zijn. We vinden samenwerking belangrijk. Het zorgt voor goede resultaten. En het is inspirerend je eigen kennis en kunde te verrijken. We investeren in jou met een uitgebreid intern opleidingsplan. Daarnaast heeft het MOC ’t Kabouterhuis een opleidingsinstituut, De Jonge Kind Academie (JKA). De JKA heeft trainingen en opleidingen voor iedere professional die werkt met jonge kinderen. Of je nu medewerker op een kinderdagverblijf, leerkracht, intern begeleider of jeugdarts bent.
Philadelphia
Iris Thomas
06 29 172 849
iris.thomas@philadelphia.nl
MOC ’t Kabouterhuis
020 6445351
afdelingpeno@kabouterhuis.nl