(Coördinerend) begeleider

(Coördinerend) begeleider kind en jeugd

Kinderen en jongeren met een (verstandelijke) beperking, hebben van jongs af aan extra ondersteuning nodig. Ook ouders met een (verstandelijke) beperking kunnen niet zelf een gezin draaiende houden. Als (coördinerend) begeleider zorg jij dat cliënten hun beste leven kunnen leiden. En ondertussen staat jouw ontwikkeling bij Philadelphia ook niet stil.

Dit ga je doen
Je voert het individuele ondersteuningsplan van de cliënt op methodische wijze uit. Daarbij observeer je, signaleer je en rapporteer je over het welbevinden van de cliënt en het verloop van de uitvoering van het ondersteuningsplan. Alles wat je doet is op de zelfstandigheid en (sociale)redzaamheid van de cliënt gericht.

Bij je begeleiding hoort ook psychosociale ondersteuning en begeleiding, lichamelijke verzorging, verpleegtechnische handelingen en stimulering bij ADL-activiteiten, activering en ontspanning. Conflicten en spanningen voel je aan en weet je af te wenden. Je werkt in een hecht team, met soms een aanvullende operationele rol, zoals die van BVH. Ook lever je een bijdrage aan zaken als het Jaarplan, en het verbeteren van de kwaliteit van de zorg.

 Je werkt ofwel binnen de gezinscontext van de cliënten ofwel in een (zeer) complexe begeleidingssituatie. De ondersteuning of begeleiding is met name gericht op de ontwikkeling en het vergroten van de ontwikkeling van het kind/de jeugdige cliënt. In alle gevallen is er nauw contact met in- en externe betrokken.

Dit ben jij
Je hebt minimaal een diploma mbo-4 of hbo-diploma op het gebied van zorg en welzijn. Je bent bekend met de cliëntgroep SGLVG/SGEVG en liefst ook met psychiatrische ziektebeelden. Daarnaast heb je circa 3 tot 5 jaar relevante werkervaring, waarvan meerdere jaren binnen een intensieve begeleidingssetting. Verder heb je kennis van methodisch werken binnen de zorg, en aanvullende kennis en ervaring volgens de geldende wet- en regelgeving, in geval van uitvoering van voorbehouden en/of risicovolle handelingen. Voor deze functie heb je tot slot een basis computervaardigheid nodig.

Dit zijn jouw kansen
Bij Philadelphia blijf je leren en ontwikkelen. Het leerhuis van Philadelphia biedt leeractiviteiten aan die zowel gericht zijn op zorginhoudelijke als persoonlijke ontwikkeling. Maar ook in de zorg- en dienstverlening wordt gewerkt met innovaties en heerst een regelarme bedrijfscultuur. Zo kunnen we toonaangevend zijn en blijven bij alles wat we doen en kun jij je als professional ontwikkelen in jouw vakgebied. Philadelphia biedt allerlei trainingen om bij te blijven en fris te blijven in je vak. Plus faciliteiten om gezond en fit te blijven. Van mindfulness tot coaching, nét wat je nodig hebt. Want dit werk vraagt veel van je. En dat kun je alleen maar goed doen, als je zelf ook lekker in je vel zit.

Philadelphia
Iris Thomas
06 29 172 849
iris.thomas@philadelphia.nl

Bekijk de vacatures