Bemiddelaar en contactbegeleider

Bemiddelaar en contactbegeleider bij Ouderschap Blijft

Een scheiding is altijd pijnlijk, vooral als er kinderen bij betrokken zijn. En bij een complexe scheiding is dat helemaal het geval. Als bemiddelaar en contactbegeleider, kun jij ervoor zorgen dat het kind centraal blijft staan, en de ouders in hun kracht blijven. Bovendien word je bij Altra een ‘professional van de toekomst’. Pak jij deze kans?

Dit ga je doen
Altra werkt aan de ontwikkeling van een passend hulpaanbod op het gebied van complexe scheidingen met kinderen. Binnen Ouderschap Blijft, een methodiek voor bemiddeling en omgang gericht op ouders in een complexe scheiding en hun kind(eren), bemiddel je of ben je bezig met contactbegeleiding en/of kindgesprekken. Ook werk je als professional van de toekomst aan de doorontwikkeling van het aanbod t.a.v. complexe scheidingen op zowel inhoudelijk als zakelijk niveau.

Als bemiddelaar biedt je ouders de gelegenheid om het gedeelde ouderschap te reorganiseren. Het kind staat centraal net zoals de blijvende rol en verantwoordelijkheid van de ouders. De contactbegeleiding kent een beperkte frequentie van vijf keer. Als ‘professional van de toekomst’ binnen Ouderschap Blijft neem je initiatief in de doorontwikkeling van het algehele aanbod rondom de portefeuille complexe scheidingen. Daarnaast ben je actief op het gebied van marketing. Je verstrekt informatie en presenteert Ouderschap Blijft aan externe partijen.

Dit ben jij
Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als professional op hbo- of wo-niveau met een vergelijkbare doelgroep. Je hebt kennis van de ontwikkeling van kind(eren) en de scheiding specifieke aspecten die de ontwikkeling van een kind beïnvloeden. Ook ben je geregistreerd als jeugdzorgwerker bij SKJeugd (of in staat deze registratie behalen). Als bemiddelaar maak je gebruik van mediation technieken, oplossingsgerichte technieken, motiverende gespreksvoering en de inzet van het netwerk en psycho-educatie. Verder ben je communicatief sterk, stressbestendig en doortastend. Tot slot verwachten we dat je flexibel kunt werken tussen Amsterdam en Haarlemmermeer en beschikbaar bent op dinsdag i.v.m. vergadermomenten en casuïstiek.

Dit zijn jouw kansen
Ouderschap Blijft is bij Altra een onderdeel van de portefeuille complexe scheidingen. Je krijgt hier de kans om je kennis en kwaliteiten in te zetten voor de verdere doorontwikkeling van het gehele aanbod. Zodat ons aanbod nog beter aansluit bij de behoeften van kinderen in complexe scheidingssituaties. Je werkt in een team met jeugdzorgwerkers met diverse achtergronden en specialiteiten, plus gedragswetenschappers. Je volgt de training Ouderschap Blijft en bouwt tegelijkertijd gefaseerd een caseload op. Bovendien kun je rekenen op een uitgebreid inwerktraject op maat.

Altra / de Opvoedpoli (IHUB)
088 966 2989

Bekijk de vacatures