Ambulant hulpverlener

Ambulant hulpverlener

Als ambulant hulpverlener jeugdhulp bied je hulp aan jongeren en hun ouders. Vaak is er sprake van problemen in het gezin, wat leidt tot spijbelen, onhandelbaar gedrag en het afsluiten voor contacten. Je begeleidt en ondersteunt de jongeren en hun (pleeg)ouders met dit soort problemen. Werk jij het liefst met jonge moeders, in het onderwijs, of neig je meer naar crisis- of maatschappelijke opvang of veiligheid? In deze functie kun je alle kanten op.

Dit ga je doen
Je voert intakegesprekken, doet onderzoek en stelt samen met de jongere en ouders een stappenplan op. Tijdens de begeleiding gebruik je hulpverleningsmethoden die op de hulpvraag van de jongere en eventueel op die van de ouders zijn afgestemd. De behandeling is gericht op de jongere of op de jongere én de ouders.

Soms is je hulp van korte duur, vaak gaat het om langduriger hulp of om bemiddeling in crisissituaties. Over het algemeen voer je individuele gesprekken bij cliënten thuis of op je werkplek. Je hebt een coördinerende en organiserende rol in de hulpverlening, en onderhoudt hiervoor contacten met andere jeugdhulpinstellingen. Ook overleg je regelmatig met collega’s.

Dit ben jij
Je hebt een afgeronde en relevante hbo-opleiding en bent geregistreerd als jeugdzorgwerker bij SKJeugd (of in staat deze registratie op zeer korte termijn te behalen). Je hebt goede mondelinge en contactuele vaardigheden: het voeren van gesprekken maakt een belangrijk onderdeel uit van je werk. Je bent stressbestendig en doortastend. Van een agressieve jongere die midden in de nacht op straat wordt gezet, schrik je bijvoorbeeld niet snel. Relevante werkervaring is een pré en/of verplicht (afhankelijk van de werkgever).

Dit zijn jouw kansen
Als ambulant hulpverlener jeugdhulp werk je bij een instelling voor jeugd- en opvoedhulp, zoals Altra / de Opvoedpoli, de Bascule of Spirit. Stuk voor stuk organisaties die jou volop mogelijkheden bieden om je te ontwikkelen. Zowel wat betreft (interne) opleidingsmogelijkheden als werkvelden. Bij Altra kun je meer gespecialiseerd aan de slag (binnen Amsterdam) of je zelfs in twee of meerdere specialismes werken (buiten Amsterdam). Altra biedt maar liefst 6 specialismes. Ook kun je als ambulant hulpverlener aan het werk binnen het onderwijs. De Opvoedpoli biedt geïntegreerde zorg voor kinderen, gezinnen en jongeren. Dit wordt gecombineerd met opvoedingsondersteuning. Bij de Bascule is het opleidingsbeleid één van de pijlers van de organisatie. Er worden veel interne trainingen georganiseerd. Daarnaast kunnen medewerkers via de afdeling waar ze werken, deelnemen aan opleidingen. Ook binnen Spirit zijn er veel mogelijkheden om je in de breedte te ontwikkelen.

Van het begeleiden van kinderen tot gezinnen. Van zorg thuis tot schoolbegeleiding en hulp op school. Kijk bij de organisaties voor jouw kansen!

Levvel (de Bascule en Spirit)
Denise Duppen-Schuitemaker
06 18 190 080
d.duppen@levvel.nl

Bekijk de vacatures

Altra / De Opvoedpoli (IHUB)

088 699 2989

Bekijk de vacatures